zaterdag 7 november 2015

Verandering op mijn blog

Halloo!

Ik heb al een paar dagen niks gepost. Dat kwam omdat ik op sommige dagen heel veel artikeltjes maak en die dan allemaal post. Helaas had ik na woensdag heel weinig tijd om nog een artikel te maken. Daarom komt er wat verandering. Ik ga in plaats van iedere dag iets posten 4 keer per week posten. Dit is op de dagen: maandag, woensdag, vrijdag en zondag.
Ik heb niet veel lezers dus ik denk dat dit niet voor veel ongemak zorgt.
Het is nu zaterdag dus morgen komt er gewoon weer een artikel.

Fijn weekend nog!
Groetjes,
Angelica

woensdag 4 november 2015

Waar ben ik echt fan van?

Hallo!

Ik heb hier weer een artikeltje klaar voor jullie met allemaal dingen waar ik fan van ben. Dit kan qua muziek maar ook anders. Veel leesplezier!

Years & Years
Years and Years is een bandje en ik ben sinds kort echt fan van hun. Eerst vond ik King al leuk maar toen Desire uitkwam ben ik gaan kijken wat voor muziek ze maakten en nu ben ik helemaal gek op ze. Olly Alexander (de zanger) heeft een hele aparte stem die echt heel mooi wordt gebruikt in de liejes. Helaas is hun concert in Nederland uitverkocht (en ook in België) dus jammer dat ik niet naar hun tour kan maar de liedjes van hun zijn echt heel leuk! Ben officieel fangirl geworden :)




Expeditie Robinson

Sinds een paar jaar kijk ik expeditie robinson en het is echt een geweldig programma! Het zit zo: een aantal mensen (15 tot 20) moeten zien te overleven op een eiland. Meestal worden ze in groepen verdeeld als kamp Noord en kamp Zuid. Iedere aflevering doen ze een spel. Dit is altijd een best zwaar spel. Het team dat verliest moet iemand uit zijn eigen kamp uit stemmen en het winnende team hoeft dat niet. Na een tijdje komt er een samensmelting en hier komen de teams bij elkaar op 1 eiland en speel je individueel. Het hele idee gaat erom dat je moet zien te overleven met het weinige eten dat je er hebt en dat je alle luxe thuis laat (zoals kleren wassen en tanden poetsen). Wat ook heel interessant is om te zien hoe alle mensen van die tactische complotjes maken om te kijken wie ze eruit stemmen. 

Mean Girls

Waarschijnlijk denk je echt: Ehmm, Mean Girls? Hoort dit hier echt bij? Ja mensen ik ben Mean Girls addicted. Ik had zo'n periode in mijn leven dat ik iedere dag na school dit keek. And I still like it. Mean Girls is zo'n typische meidenfilm. Wat er in gebeurt is dat een nieuw meisje, Cady, op een middelbare school komt in Amerika. Zij woonde haar hele leven in Afrika en heeft alleen thuis les gehad. De eerste dagen vallen niet maar uiteindelijk neemt een sullig groepje haar op. Zij stellen haar aan iedereen voor en leiden haar rond in de school. Uiteindelijk wilt een populair meisje, Regina, bevriend met haar raken. Cady's vriendin haat Regina maar vindt het een leuk om te weten wat populaire meisjes doen. Uiteindelijk komt Cady erachter dat Regina inderdaad best wel bitchy is en samen maken ze een plan om Regina's populaire leventje te verwoesten.

Kruidnoten

Ik heb echt geen idee hoe het komt. Misschien omdat het bijna Sinterklaas is maar ik heb nu de laatste tijd zoveel zin in kruidnoten. Het is zoo lekker! Ik heb zelfs een afspraak gemaakt met mijn leraar biologie dat ik vandaag kruidnoten ga uitdelen. 

Dit was mijn artikel voor vandaag. Ik hoop dat jullie het leuk vonden en ik houd jullie op de hoogte!
Groetjes,
Angelica

dinsdag 3 november 2015

Walibi Fright Nights

Hallo allemaal!

Ik ben een week geleden (zondag 25 oktober) naar Walibi Fright Nights gegaan. Ik was hier met mijn beste vriendin, haar zus en de vriend van haar zus. Dit is een soort van squad geworden want vorig jaar zijn we ook naar Moviepark Germany geweest. Maar nu Walibi. Het was zo eng!! We kwamen er rond 14:00 aan. We moesten eerst een heel parcour af (van de parkeerplaats) tot we in het park waren. Toen we er waren en naar de wc zijn gegaan was het al 14:30. We zijn daarna nog even in de zweefmolen geweest. Ondertussen kwamen we erachter dat de Speed of Sounds het niet meer deed. Maar toen we in de zweefmolen zaten deed hij het weer op eens. En toen we uit de zweefmolen kwamen, was er een rij. In totaal hebben we er 2 uur gestaan maar het was het wel waard. Uiteindelijk was het al 17:00. Om 19:00 begon ons spookhuis dus we konden niet echt in een grote rij gaan staat dus we zijn even in een attractie geweest en nog even gaan lopen. Ondertussen werd het donker en kwamen alle enge mensen tevoorschijn. Deze waren allemaal in Scare Zones. Dit zijn gebieden (meestal een groot plein waar je kan eten) waar allemaal enge figuren staan. Ze laten je schrikken.


De groene gebieden op de kaart zijn dus de Scare Zones. Bij eentje werd mijn vriendin en ik achterna gezeten door een vrouw met een kettingzaag dus dat was heel eng. We gingen ook nog naar een optreden van Eddie de Clown.


Uiteindelijk gingen naar het spookhuis (Haunted Holidays) en het was zo eng! Serieus ik kreeg de schrik van me leven. Er was een moment dat ik voorop liep en mijn vriendin bleef me maar duwen en ik dacht neeee! Ik zag ook nog een konijn op het hoekje en ik zei nog:'Hee! Daar zit een konijn!' Maar toch liet hij me schrikken. Daarna zijn we in de Goliath geweest en toen was het al 22:00 dus we moesten al gaan omdat het de zondag voor school was.
Ik vond het echt heel erg leuk en ik zou zo volgend jaar gaan. Ik vond het wel jammer dat alle andere (en denk ik engere) spookhuizen pas om 22:30 open waren.

Dankjewel voor het lezen en tot ziens!
Groetjes,
Angelica

maandag 2 november 2015

Wat mensen herkennen met een beugel

Hey!
Ik heb op dit moment al anderhalf jaar een beugel en het leuk me leuk om wat herkenbare struggles met jullie te delen.

Het uitdoen van je elastiekjes
Niet iedereen heeft elastiekjes maar de meeste mensen wel en ik kan je zeggen dat ze vervelend zijn. Ze zien er raar uit in je mond en je moet ze uitdoen voordat je gaat eten. Meestal kijkt iedereen je ook heel vies aan. Vooral als ik het gewoon naast mijn bord neerleg.

Wondjes in je mond
OMG! Ik heb nu een wondje in mijn mond en het is zo vervelend. Ten eerste: het doen gewoon pijn en ten tweede: mijn slotje haakt steeds aan het wondje (dat dus nog meer pijn gaat doen) en dan moet ik het met mijn tong weghalen (sorry tmi). Orthodontisten geven je dan ook wax mee maar het helpt niet.

Als je draadje strakker is gezet
Of wanneer je strakkere elastiekjes krijgt. Mijn tanden doen dan zo pijn! Ik kan amper eten. Alleen yoghurt of soep.

Je mond hangt steeds half open
Omdat een beugel best veel ruimte neemt hangt mijn mond altijd een beetje open. Opzicht is dit niet rampzalig maar nu komt het ergste gedeelte namelijk als ik me erg concentreer op iets (zoals iets lezen) dan begin ik te kwijlen en dat is zo gênant.

Tanden poetsen
Tanden poetsen is best vervelend want je krijgt je tanden niet goed schoon dus als mijn beugel eruit gaat kijk ik er heel erg naar uit dat ik eindelijk mijn tanden normaal kan poetsen.

Er zijn zowiezo meer struggles maar die staan voornamelijk in dit filmpje van BuzzFeed hieronder:


Ik hoop dat jullie dit een leuk artikel vonden en een fijne dag!
Groetjes,
Angelica

zondag 1 november 2015

Tips voor school

Hallo allemaal!

De herfstvakanties in Nederland zijn voorbij dus dat betekent dat school weer gewoon begint. Ik zit nu in 3vwo en wil wat tips met jullie delen hoe ik school overleef :)

Tip 1: Maak in het weekend je huiswerk
Mijn eerste tip is dat je in het weekend je huiswerk moet maken. Dit lijkt heel stom maar je bent zo relax doordeweeks dan. Hoe ik het doe is meestal dat ik mijn huiswerk voor maandag en dinsdag maak. Wat vooral chill is dat ik maandag een korte dag heb en weinig huiswerk dus dat is snel klaar. Meestal heb ik ook geen zin om het hele weekend huiswerk te maken dus dan heb ik 1 huiswerkdag en de andere dag doe ik meestal iets anders (zoals dit weekend gaan we met mijn familie naar mijn oma dus dan ben ik al mijn hele dag kwijt).

Tip 2: Vind een goede manier van leren
Dit is heel belangrijk. Vooral omdat ik op de basisschool altijd anders leerde en dit zette ik door tot de middelbare school maar dat werkte niet echt. Ik maakte altijd van alle zinnen een vraag en als ik alle antwoorden uit mijn hoofd wist dan had ik goed geleerd. Helaas werkte deze manier dus niet op de middelbare en ben ik samenvattingen gaan maken. Dit werkt wel. Je steekt er veel tijd in en leest de tekst vaak door waardoor de tekst beter in je hoofd zit.

Tip 3: Begin op tijd met leren
Volgens mij hoor je dit overal maar dit is wel gewoon true. Want wil je een goed cijfer dan moet je goed leren, en je leert goed als je er veel tijd aan besteed. Maar ik moet toegeven dat dit ook soms best moeilijk is.

Tip 4: Zorg ervoor dat je alles begrijpt
Het is handig (vooral bij wiskunde en natuurkunde) dat de stof begrijpt. Als je dit niet doet word de toets heel lastig. Bij mij op school heeft de hele school maandag- en donderdagochtend het eerste uur vrij want in dit uur worden steunuren gegeven. Meestal als ik in de les niet al mijn vragen beantwoord krijg ga ik naar dit uur en vraag alles nog. Dit is handig omdat je ook niet met een hele klas zit maar met 5-10 mensen, En eerst dacht ik ook dat het dom was om naar zo'n uur te gaan maar eigenlijk is het best gezellig :)

Tip 5: Sorteer je boeken in je tas
In de avond voordat ik naar school ga sorteer ik mijn boeken. Ik kijk naar mijn rooster en begin onderaan (dus bij mijn laatste uur) want die boeken moet dus achterin mijn tas. Als mijn eerste les voorbij is doe ik mijn boeken van dat uur achterin in mijn tas zodat de boeken van het volgende uur vooraan liggen. Ook als iemand je vraagt wat je het volgende uur hebt kan je gewoon even in je tas kijken en dan zie je het al.

Dit zijn misschien niet veel tips maar wel (denk ik) handige tips.
Doei!!